Omgeving

Alcobaça

7 km

 

Fatima

55 km

 

Batalha

19 km

 

Leiria

36 km

 

Torres Novas

49 km

 

Ourém

45 km

 

Óbidos

35 km

 

Coimbra

110 km

 

Caldas da

Rainha

25 km

 

Mercado de Santana

21 km

 

Salir do Porto

26 km

 

Nazaré

12 km

 

Sao Martinho

do Porto

35 km

 

Foz do Arelho

25 km

 

Peniche

50 km

 

Tomar

79 km

 

Santarém

40 km

 

Marinha Grande

28 km

 

Arrouquelas

(golfterrein)

39 km

 

Lissabon

90 km

 

Porto

200 km

 

 

Omgeving

 

Alcobaça

Deze plaats heeft de naam te danken aan de 2 riviertjes die hier samenkomen de Alco en de Baça.

 

Alcobaça heeft het mooiste klooster van Portugal, met haar middeleeuwse architectuur, de Mosteiro De Santa Maria. De bouw van deze abdij is in 1153 nauw verwant met de komst van de Cistercienzer orde in Portugal.

In dit klooster liggen Pedro, de zoon van Alfonso IV en zijn hofdame Ines Castro. Alfonso liet Ines doden, maar na zijn dood liet Pedro, Ines opgraven en kronen.

 

Als u het klooster heeft bezocht is het heerlijk vertoeven op de terrasjes tegenover het klooster.

 

Deze stad is op 7min rijden vanuit Casal Do Rei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fatima

Fatima is een plaats in centraal Portugal in de gemeente Ourém, ten noordoosten van de hoofdstad Lissabon. Nadat een verschijning van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima werd gemeld in Oktober 1917, werd het dorp een rooms-katholiek bedevaartsoord.

 

In 1944 werd een basiliek gebouwd, sinds 12 juli 1997 heeft Fatima de status van stad.

 

Vanuit ons dorp Casal do Rei word elk jaar een tocht te voet naar Fatima georganiseerd. Dit is ongeveer 6 uur wandelen. De oudere Portugese mensen doen de laatste meters op hun knieën.

 

Batalha

Het kalkstenen klooster herdenkt de overwinning van Joào I op Castilië bij Aljubarotta (15km ten zuiden van Batalha) in 1385. Dit was de beslissende slag waarbij voorgoed de Portugese onafhankelijkheid van Spanje werd veilig gesteld.

 

Koning Joào I hield zijn gelofte en dichtbij waar de veldslag had plaats gevonden verrees een machtig klooster. De eerste bouwmeester (1388-1402) die ook de grondplannen ontwierp was Alfonso Domingues, na hem volgden nog vele anderen van naam. In 1840 werd dit klooster verklaard als nationaal heiligdom.

 

Sinds 1834 is het niet meer als klooster in gebruik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leiria

 

Leiria is een stad en gemeente in het Portugese district Leiria. De naam van de stad tijdens de Romeinse tijd was Lollippo. Er is weinig bekend over de tijd van de Visigoten, maar tijdens de periode (8ste-12de eeuw) van de moslims van Al-Andalis was het een dorp met een garnizoen. De plaats werd door de eerste koning van Portugal Alfons I van Portugal in 1135, tijdens de zogenaamde Reconquista veroverd. Leiria werd kortstondig door de moslim bezet van 1137 tot 1140.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torres Novas

 

Vanaf het begin van de 8ste eeuw is de stad in handen van de moslims van Al-Andalus. In maart 1147 valt de stad aan, Alfons I van Protugal, die het van de moslims veroverd.

 

Het lukt de Almohaden uit Marokko onder Emir Aboe Joesoef Al-Mansoer in 1190 de stad kortstondig te heroveren.

 

Het kasteel werd vanaf 1190 door Sancho I van Portugal herbouwd.

 

Ourém

 

Ourém is een stad en gemeente in het Portugese district. Santarém.

Het mooie kasteel, de markt en de heerlijke restaurantjes zijn zeker het bezoeken waard.

 

Óbidos

 

Vanaf ca 713 is de stad in handen van de moslims van Al-Andalus, die op de heuvel een versterking bouwden. In maart 1147 valt de stad aan Alfons I van Portugal, die het op de moslims veroverde. De legende verhaalt over de ridder Gonçalo Mendes Da Maia die in z'n eentje verantwoordelijk zou zijn voor de overwinning op het kasteel. De inname van óbidos betekende het einde van de Reconquista in Estremadura.

 

Het oudste gedeelte van Óbidos, dat nog volledig ommuurd is, is in zijn geheel een belangrijkste trekpleister.

 

Het kasteel (Castelo de Óbidos) uit de 12de eeuw bevindt zich in dit ommuurde stadsgedeelte.

 

Heel typische zijn de wit gekalkte huizen, die bijna allemaal omlijnd zijn met blauwe of oranje-gele strepen. In de straatjes is het zeer gezellig. Vanop de omwalling heb je niet meer alleen een spectaculair zicht op de oude stad, maar ook op de omgeving.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coimbra

 

Deze universiteitsstad is nog altijd de 4de grootste van Portugal. Oorspronkelijk was Coimbra een nederzetting aan een doorwaadbare plaats in de rivier de Mondego. Het Romeinse Conimbriga ligt 110km van ons. De brug die hier werd gebouwd vormde de belangrijkste verbinding tussen het noorden en het zuiden. De koning van Leòn en Castilië veroverde de stad in 1064 op de Moren. Deze hadden de stad sinds 716 in handen. De scholen die er waren liet men instant en daardoor ontwikkelde de stad zich in de middeleeuwen tot een centrum van mozarabische cultuur.,Uit deze tijd stammen de scholen dan ook die een belangrijke stempel zouden drukken op het leven in de stad tot op de dag van vandaag.

 

Caldas da Rainha

 

Caldas Da Rainha is een kuuroord, dat in het leven werd geroepen door Leonar De Bragança, echtgenote van Koning Joao I.

 

Van oudsher is Casal Da Rainha bekend om zijn keramiek. De karikaturist Rafael Bordalo Pinheiro, maar ook anderen hebben veel bijgedragen tot deze faam.

 

U kunt heerlijk winkelen in Caldas Da Rainha en genieten op een terrasje van de zoete gebakjes met een bica (espresso koffie) met de specialiteit van Calidas, de cavacas, een schuimgebak in lagen.

 

Mercado de Santana

 

Kaas, verse vis en fruit, maar ook kachels, kleding en struisvogels. Op deze typische Portugese markt kom je van alles tegen. Iedere zondag is het een drukte van jewelste in het anders zo kleine dorpje Venda da Costa als hele hordes Portugezen er hun inkopen komen doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

São Martinho do Porto

 

Vlakbij Salir do Porto en gelegen aan dezelfde prachtige baai, ligt dit pittoreske en nog redelijk onontdekte kustplaatsje.

 

Verscholen achter enkele van de hoogste duinen van Portugal vind je een strandje waar je vooral nog Portugezen zelf aantreft. Dit is een ideale plek om je handdoek uit te rollen of te zwemmen in het rustige water. Vooral ideaal voor gezinnen met kinderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arrouquelas

 

Dit mooie golfterrein is meer dan 1000ha groot. Een zeer mooi golfterrein in de natuur, stilte & rust is verzekerd.

 

 

Tel: 00351-965 008 954

info@carpediemanjafrank.com

© All Rights Reserved

Casa Carpe Diem Anja & Frank